Célkitűzés


 

A Debreceni Egyetem Gyógyszerfejlesztési Koordinációs Központjának rövidtávú célja az Egyetemen folyó klinikai farmakológiai tevékenységek összehangolása, a szerződéskötések gördülékenyebbé tétele. Pontos szabályozás segítségével a munka gyorsítása, hatékonyságának növelése, a megbízói és a dolgozói elégedettség növelése.

Középhosszú távú cél a Megbízókkal való partneri viszony további javítása, az együttműködés mélyítése, exkluzív megállapodások kötése. Fontos feladat, hogy Megbízóink megismerjék a Debreceni Egyetemen bevezetett új rendszert és az Egyetemen működő vizsgálati helyeket.

Az Egyetem hírneve, a hatalmas beteganyag, a példátlan adatbázis, és – úgy gondolom, szerénytelenség nélkül kijelenthető – a páratlan humán-erőforrás rendkívül erős alapot jelent a növekedés, az építkezés szempontjából. Értékeink megismertetésével, a folyamatok felgyorsításával, rugalmasabbá tételével reményeim szerint a jövőben az eddigieknél is aktívabb szereplői tudunk lenni a hazai és a nemzetközi klinikai farmakológiának.

A jól működő vizsgálóhelyek tapasztalatcseréjének megvalósítása további fejlődés lehetőségét rejti magában. Másrészt fontos feladat a korábban inaktív helyek motiválásának megteremtése, vizsgálatok indítása, melyhez mind a Központ, mind az Egyetem további vizsgálóhelyei hatékony segítséget tudnak nyújtani.

Prof. Dr. Páll Dénes igazgató